Якщо ви зайшли в лікарню, морг, чи крематорій, можете відразу помітити своєрідний їдкий запах? Від чого лікарня так пахне? Це ніяк не запах хвороб, це запах дезинфікуючого засобу, який використовується в лікарнях і поліклініках, щоб зробити це місце чистим і вільним від бактерій і вірусів. В моргах же запахи трупного яду впливають на працівників дедалі гостріше.

Луї Пастер вперше помітив, що фенол вбиває бактерії, і він використовував цю речовину для виробництва вакцин. Це спостереження привело до розробки першої антисептичної обробки рани в 1867 році. Оприскуючи інфіковані переломи водним розчином фенолу (карболової кислоти), він міг знизити смертність від таких ран з 60% до 10%. В результаті протягом десятиліть карболова кислота використовувалася для дезінфекції лікарень і операційних, викликаючи типовий неприємний лікарняний запах.

Як впливає фенол на людей

Вплив фенолу при вдиханні також призводить до несприятливих наслідків для здоров’я. Вдихання викликає сильне подразнення дихальних шляхів з кашлем, опіками і утрудненим диханням. Лікарня пахне сумішшю дезінфікуючих засобів, хімікатів і тілесних рідин, що викликає у багатьох людей гнітюче почуття страху, неспокою і стресу.

Фільтри для усунення запаху в лікарнях, моргах, крематоріях

Установка повітряних фільтрів для усунення запахів в лікарнях, моргах, крематоріях — розумний вихід із ситуації. Безпечний і стовідсотково екологічний метод очищення повітря. Фільтри для очищення повітря від компанії “Фільтруючі системи України” усувають гази і запахи на 99,9%!