Запах фаст-фудів знайомий кожному. В якій би країні не перебував ресторан лідера ринку фаст-фуду, навколо кожного закладу витає один і той же специфічний запах. Справа не в поганій вентиляції (на оснащенні компанія не економить): цей характерний запах потрібен для залучення потенційних клієнтів. Запах розпилюють зі спеціальних балонів. Аромат — це один з найстаріших «носіїв» реклами в індустрії фуд-сервісу — в наші дні ресторатори використовують за новими технологіями.

Аромат свіжої випічки, запах кави або апельсинового соку протягом півтора століття замінювали власникам кафе та бістро рекламу.

Одна справа в прекрасному запаху їжі, інша справа для працівників, що знаходяться на кухні — пари смаженої картошки, м’яса, салатів, постійна жарка і смаження — дуже важкі умови праці. 

Як боротися із запахом в фаст-фудах

Встановлення повітряних фільтрів для усунення запахів на фаст-фудах — розумний вихід із ситуації. Фільтри для очищення повітря від компанії “Фільтруючі системи України” усувають запахи на заводах одразу на 99,9%.