До повітря робочої зони підприємств, що займаються виготовленням харчової продукції, пред’являються певні вимоги, які описані і в міжнародних стандартах системи управління безпечністю харчових продуктів, і в Технічних регламентах Митного союзу. Так, наприклад, в одному з вимог міжнародної схеми сертифікації FSSC 22000 (п.6.4. Якість повітря і вентиляції ISO / TS 22002-1: 2009) говориться про те, що вентиляційні системи повинні проектуватися таким чином, щоб не допустити потрапляння повітря з забруднених ділянок в чисті приміщення, повинні дотримуватися встановленого перепаду тиску.

З метою перевірки відповідності санітарно-гігієнічним вимогам законодавства і іншим застосованих вимог під постійним контролем наглядових органів знаходяться інфраструктура, виробниче середовище, технологічні процеси, сировина, готова продукція компанії. Джерелом пилу може бути і інфраструктура, і виробниче середовище, і сам технологічний процес (наприклад, хлібопекарська і цукрова промисловість). Залежно від галузі, технології та видів виготовляються продуктів в результаті процесу приготування в повітря можуть потрапляти водяні пари (консервна, м’ясна, молочна промисловість), вуглекислий газ (пивоварна, виноробна промисловість), пари розчинників (олійно-жирова промисловість). Так само особливу увагу необхідно приділяти цехах з вибухонебезпечним середовищем (олійно-жирова, цукрова, борошномельно-круп’яна промисловість та ін.).

На яких заводах мають стояти повітряні фільтри

Установка повітряних фільтрів для усунення запахів на промислових харчових заводах — розумний вихід із ситуації. Надаємо послуги для таких виробників:

  • Кондитерські заводи
  • Молокозаводи
  • Пивозаводи
  • Винні заводи
  • Лікеро-горілчані заводи
  • Сирні заводи

Фільтри для очищення повітря від компанії “Фільтруючі системи України” усувають гази і запахи на 99,9%.