Санвузол – це необхідний санітарно-гігієнічний приміщення, яке вимагає особливого догляду. При дотриманні санітарних вимог в туалеті не повинно бути сторонніх ароматів, в тому числі і запаху каналізаційних газів.

Для того, щоб усунути неприємний аромат каналізації, що поширюється по інших кімнатах, слід попередньо виявити причину його появи.

З газами з каналізації в приміщення можуть проникати не тільки патогенні організми, але і різні шкідливі речовини – сірководень, оксид сірки, аміак, меркаптан і інші.

Вдихання цих газів небезпечно для людини і може завдати шкоди його здоров’ю. Тому при виникненні каналізаційного запаху треба негайно виявити джерело його появи і усунути неполадку. Перше, що зазвичай роблять господарі приміщення, які не мають уявлення про особливості роботи каналізаційної системи – використовують освіжувачі повітря.

Сучасні аерозолі мають різноманітні аромати, які ненадовго можуть перебити неприємний запах каналізації, однак усунути його вони не здатні.

Причини неприємного запаху в туалетах

Можливі причини появи запаху – надходження газів з зливного отвору певного або ж декількох сантехнічних приладів.

Досить часто огидний «аромат» з’являється в санвузлі через засмічення пристроїв або неправильний монтаж сантехнічного обладнання. Однак, існують і інші варіанти виникнення неприємного запаху.

Фільтри для усунення газів і запахів в санвузлах

Часто при неправильному монтажу каналізаційної системи запах стає дедалі їдкішим. Зробити щось зі старою каналізацію в ТРЦ чи домах буває накладно і змушує вкласти немало коштів. Пропонуємо найефективніший вихід із ситуації — повітряні фільтри, які не потребують ніяких складних дій. Установка повітряних фільтрів для усунення запахів в туалетах — розумний вихід із ситуації. Фільтри для очищення повітря від компанії “Фільтруючі системи України” усувають гази і запахи повністю!